This site was created using oxxy.com

Create your own for FREE

D&D Arkhosia

 

Ролеви игри в Skype

Щом си попаднал и сега четеш тази страница, ти вероятно вече знаеш, че тези игри не са като другите. В тях играчите се превъплащават в ролята на могъщи герои, които спасяват света и се бият с чудовища. Всяка ролева игра си служи с финна механика, в която приключенците не просто се сражават, а владеят ред умения, използват магии и намират магически предмети. Ти сигурно знаеш за книгите-игри? Е, при ролевите игри пак има приключения, но при тях най-якото е, че ти вече не играеш сам, а рамо до рамо с цял отбор други смелчаци като теб. Но за да е всичко, както си трябва, при ролевите игри се включва и Водещ (или Разказвач), който да направлява действието и да описва света, в който се играе. На практика в тези игри няма край и победител. Ако искаш да играеш в ролева игра, можеш да се забавляваш... до безкрай!

Играта Подземия & Дракони е първата и най-стара ролева игра в целия свят. Стартирала в САЩ още в средата на 70-те години, днес тя наброява милиони фенове по целия свят, вкл. и у нас в България. Играта в своята същност представлява потапяне в един фантастичен и приказен свят, доста подобен като този в света на Конан Варварина, Средната земя от романа "Властелинът на пръстените", филмът "Уилоу" и още много такива подобни и обичани примери. В момента нейното най-актуално издание, което се играе, е пето, но по-старите едишъни също си имат своите фенове. Официалният представител на играта е US компанията Wizards of the Coast, която е подразделение на компанията Hasbro. За да играеш играта чрез нас на сайта обаче НЕ Е нужно да закупуваш никакви книги и продукти! Екипът ни разполага с всички нужни пособия за игра онлайн. Просто се запиши за участие на: arkhosia@abv.bg

Добре дошъл, страннико!

За Dungeons & Dragons

Вероятно сега си пълен с въпроси и все още не си даваш сметка как и по какъв начин една такава игра би могла да се имплементира онлайн? Спокойно, засега трябва да знаеш, че в 2016 хората на запад, които се занимават активно с такива игри, вече са измислили решение. Самата игра като разговор между участниците протича в Skype, а самите действия на героите, техните местения и ходове по време на самото сражение се провеждат на специално създадена виртуална маса за тази цел. На нея всички герои и участници разполагат със свои собствени икони, които се местят по бойното поле, но има също така и икони на чудовищата, които пък се местят от Водещия. В случая няма нужда самият ТИ да си Водещ, тъй като ние на сайта си имаме свои и вече обучени Разказвачи за провеждането на игрите. Ако сме успели да запалим ентусиазма в теб, потърси ни в Skype с име arkhosia да поиграем.  

За това как протича играта онлайн

За Ролевите игри